Gratis frakt med DHL på beställningar över 2000 kr! | Leveranstid 2–5 vardagar | info@konservbutik.se

Ball mason jar konserveringsburk, regular mouth, 500 ml (pint)

60,00 kr660,00 kr

Ball mason jar – konserveringsburk från amerikanska Ball, tillverkad i USA. Burken har fantastiskt fin kvalitet på både glas och metall och det fiffiga tvådelade locket visar dig enkelt om du har fått vakuum eller inte. Burken går att använda till i princip vad du vill, men om du ska hemkonservera (hermetisering) har du hittat till crème de la crème – burkarnas burk. Snygg, rejäl, platseffektiv och lätt att använda. Det här är en burk som håller i decennier om den hanteras rätt. Den kan självklart användas till både vattenbadskonservering och tryckkonservering.

Denna variant är av den amerikanska storleken ”pint”, vilket per definition är strax under en halvliter. Den rymmer dock mer än så. Den optimerade formen på burkarna gör att det får plats många fler av dessa i tryckkonserveringsapparaten än exempelvis de klassiska Mold-burkarna från Weck med samma volym.

Burkens öppning är av storleken ”regular mouth”, vilket motsvarar lock av storleken 70 mm. Ett metallock med ring ingår till varje burk. Vi säljer reservlock samt reservlock med ringar som du kan byta vid behov. Du hittar även plastlock som är smidiga att använda vid förvaring i till exempel kylskåp när burken väl är öppnad.

På hemkonserveringsbloggen Konservgeek kan du läsa om hur du använder Ball mason jar-burkar.

Vikt N/A
Dimensioner N/A
pack

1, 12

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.

Artikelnr: BBRM002 Kategori: Etikett:
Uppdaterar...
  • Inga produkter i varukorgen.